هادی عربی گل - مدیر ، مشاور ، مدرس و کارشناس هتلداری

هادی عربی گل - مدرس و مشاور ، مدیر هتلداری و جهانگردی

هادی عربی گل - مدیر ، مشاور ، مدرس و کارشناس هتلداری

هادی عربی گل - مدرس و مشاور ، مدیر هتلداری و جهانگردی

هادی عربی گل - مدیر ، مشاور ، مدرس و کارشناس هتلداری

هـادی عـربی گل
مدرس ،کارشناس خبره محلی هتلداری و گردشگری کد 868 ، مشاور در رشته های هتلداری و جهانگردی
رئیس کمیسیون بازرسی ، ارزیابی ، نظارت و رسیدگی به شکایات جامعه حرفه ای هتل آپارتمانهای خراسان رضوی
دکترای حرفه ای کسب و کار (DBA) گردشگری از دانشگاه پیام نور مشهد
مدیریت بازرگانی و سیاستگذاری فروش شرکت تعاونی گردشگری هشتمین مسیر
مدیریت میانی و مشاور در تجهیز ، راه اندازی و بهره بره هتل لشکر 10 سپاه سید الشهدا
مشاور و مدیر زائر سرای باران (هتل باران ) شرکت قطارهای مسافربری رعد
مدیر و مشاور تجهیز و راه اندازی هتل آپارتمان ابرار خیابان امام رضا
مدیر و مشاور هتل آپارتمان کرانه
مدیر فروش تورهای سوریه - صبح پرواز مشهد
نماینده سازمان دانش آموزی شهر تهران
نماینده و مسئول فروش هتل کینگ تایم سوریه – دمشق زینبیه
نماینده و مسئول سیاستگذاری فروش شرکت پارسیان – طرف قرارداد شرکت پایاپارس نمایشگاه بین المللی مشهد
مدیر سیاستگذاری و بازاریابی فروش شرکت هتل پردیس
مدرس رشته هتلداری در هنرستان هتلداری همای سعادت
مدرس در مرکز آموزش هتلداری و جهانگردی رنگین سپهر هشتم
نماینده و مشاور اسکان خانواده های قرارگاه 63 خاتم الانبیاء استان تهران
مسئول تورهای دانش آموزی شهر تهران مستقردر دفتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی افرا گشت
مسئول اسکان همایش مدیران هتل های کشور در هتل پارس مشهد
مدرس تخصصی الگوهای رفتاری و آداب معاشرت در صنعت هتلداری
مدرس تخصصی متصدی فرانت آفیس ، متصدی البسه و بازاریابی و سیاستگذاری فروش
مدرس تخصصی در مرکز هتلداری همیار هتل
مدرس هتلداری در هنرستان هتلداری و گردشگری هما
معاون اجرایی موسسه آموزشی هما پژوهش توس
مسئول کمیته اسکان چهاردهمین و پانزدهمین و شانزدهیمن جشنواره بین المللی امام رضا (ع)
مدرس ، کارشناس تجهیز هتل بین المللی صدف ( هرات - افغانستان )
مشاور و کارشناس تجهیز واحدهای اقامتی و پذیرایی پالایشگاه گاز ایلام
نماینده مالکین و مدیریت اجرایی هتل ایران زمین
مدیر هتل لاله ستاد اجرایی فرمان حضرت امام
مدیر اجرایی واحد بهره برداری از برج اقامتی آراد
عضو انجمن کارشناسان خبره محلی شهرستان مشهد
ارزیاب اقامتگاههای بوم گردی
مدیر عامل شرکت هتلداری و گردشگری هشتمین گل بهشت

شماره های تماس : 09151105825 - 09391105825

www.instagram.com/hadiarabigol


نویسندگان

اصطلاحات هتلی

چهارشنبه, ۲۰ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۴۳ ب.ظ


اصطلاحات هتلی



سیرکولاسیون : فضاهای قابل عبور و تردد را می گویند .
فنکشن : فضاهای اداری هتل را می گویند .
اتاق : به کلیه اماکن دارای نشیمن اطلاق می شود .

- کلید : به اتاق هایی که مخصوص اجاره به مهمان است می گویند .
- دهانه : ورودی اتاق ها ، راهروها و مسیرها را می گو یند .
- فولدر : در درون فولدر اتاق کارت مهمان قرار می گیرد که به ۲ صورت سبز و قرمز است و توسط مهمان تعبیه می شود .
- کارت سبز = P.C= Please Clean Up Or Make Up
- کارت قرمز = DND = Don’t Disturb

اتاقدار : Maid فردی است که کارش نظافت می باشد و زیر نظر House Keeping است . چرخی به نام Track دارد و زیر نظر سوپروایزر طبقات است . به تعداد هر ۱۴ اتاق یک نفر اتاقدار وجود دارد . زمان نظافت برای هر اتاق ۱۵ تا ۲۵ دقیقه است . چرخ اتاقدار ۳ طبقه است که طبقه زیرین مخصوص ملحفه ها و رو تختی و ملزومات پارچه ای سنگین است . طبقه وسط مخصوص روبالشتی ، حوله و ملحفه های کوچک است و طبقه بالا مخصوص مواد شوینده ، جا نماز و ... .

-Vegans = کسانی هستند که گوشت و فراورده های گوشت را نمی خورند .
-Lacto = کسانی که شیر و لبنیات مصرف می کنند ولی تخم مرغ مصرف نمی کنند .
-Ore = کسانی که هم شیر و هم تخم مرغ می خورند .
-نیمه گیاهخواران کسانی هستند که گوشت قرمز نمی خورند .
High Season=به پرکارترین فصل کاری هتل می گویند . در این فصل هتل ها بسیار شلوغ و پر مشغله بوده و گاهی اقدام به استخدام نیروهای موقتی با قراردادهای کوتاه مدت می نمایند . در این خصوص برنامه ریزی های F&B بسیار با دقت انجام می شود و معمولا ً قیمت هتل ها تغییراتی به سمت صعودی دارد و البته گفتنی است که ممکن است در دو کشور نیمکره شمالی و جنوبی در یک زمان یکیHigh Season و دیگری Low Season باشد .

Low season=در این فصل هتل ها تعداد مسافرین کمتری دارند و درآمد حاصل پایین است . صاحبان هتل ها و متصدیان امر برای جبران این موضوع امتیازاتی را نظیر تخفیف ۳۰ الی ۵۰ درصد ، تورهای فرهنگی و تفریحی ، برپایی جشنواره و نمایش های تفریحی رایگان و یا مسابقات جذاب و همراه با جایزه ارائه می کنند .


سرمایه گذاران هتل

تعدادی از افراد که با پول خودشان اقدام به برپایی هتل می کنند و از ابتدای شروع به ساخت هتل ، مدیرعامل را استخدام ، و در قسمت های مختلف ساخت ، از او نظرسنجی می کنند و اینکه این فرد دارای اختیارات تام باشد ، به وی مدیر عامل تام الختیار و موظف و در غیر این صورت به وی ، مدیرعامل غیر موظف می گویند .

- Day Use = مسافرانی که به مدت چند ساعت در هتل اقامت می کنند 
- Safe Box = صندوق امانات 
- Point System = سیستم انعام یکپارچه 
- Tip = انعام 
- Post House = رستوران هایی که اجازه پخت در خارج از رستوران دارند 
- Recreation Tourism = گردشگری تفریحی با رویکرد بازیابی روحیه 
- Weekender Plus = اقامتگاه های آخر هفته 
- Monopole = انحصاری بودن یک شیفت برای یک نفر خاص 
- Room Division = مدیر امور اتاق ها .
- Owner Manager Hotel = هتل های خود مالک ( موظف ) 
- Leisure Break = بروشورهای هماهنگ خدمات تفریحی هتل ها 
- CrasSell = فروش چندگانه 
- Rack Rate = نرخ اعلام شده دائمی اتاق ها 
- Royal Hotel = هتل هایی با خدمات منحصر به فرد 
نکته : در هتل های لوکس دارای اتاق هایی تا ابعاد ۵۰۰ فوت ، حمام ها ۱۲۰ فوت می باشد ممکن است دارای سرویس میز بیلیارد و TV Room جداگانه باشد و به افرادی ارائه می شود که خود مسئول سرویس دهی به خود هستند .
تذکر: بیشترین نور در قسمت های هتل مربوط به Landry و پس از آن رستوران است .


Safe box

در تمامی هتل ها در قسمت پذیرش مکانی را جهت نگهداری امانات و اشیا قیمتی درنظر می گیرند که صندوق امانات می نامند . صندوق امانات به ۳ صورت در هتل وجود دارد .
۱) صندوق امانات مدیر هتل در قسمت بک آفیس که مخصوص نگهداری مدارک مهم هتل می باشد و کلید و رمز آن تنها در اختیار جنرال منیجر است .
۲) صندوق امانات مهمانان در پذیرش که به تعداد ۱۰۰ مهمان ، ۶۰ الی ۷۰ صندوق وجود دارد . این صندوق ۲ قفله بوده که کلید یک قفل در اختیار مهمان و قفل دیگر در اختیار پذیرش می باشد . این موضوع به دلیل مسائل امنیتی و کاهش مشکلات سرقت می باشد . البته در سیستم های جدید به جای کلید از رمز و کارت های الکترونیکی استفاده می کنند .
۳) صندوق امانات داخل اتاق مهمان : این صندوق کلیدش دراختیار مهمان بوده و به صورت یدک در اختیار مدیر پذیرش می باشد . 

انعام : از آنجایی که در بحث گردشگری و هتلداری انعام کاربرد فراوانی دارد و مهمانان در گذشته مستقیم انعام را به گارسون ارائه می کردند ، این عمل باعث می شد تا خدمات میزبانان بر اساس انعام و متناسب با آن باشد . این موضوع باعث خلل در سود دهی رستوران و هتل ، و پس از آن کاهش میزان سودآوری شود که نارضایتی مهمانان دیگر را نیز به همراه داشت . برای رفع این نقیصه سیستمی یکپارچه برای واریز انعام در نظر گرفته شد و صندوقی را در قسمت پذیرش و یا میز صندوقدار در رستوران قرار دادند تا از این پس مهمانانی که تمایل به پرداخت انعام داشتند ، مبالغ را در داخل صندوق بدهند و مدیر قسمت بنا به نحوه کارکرد پرسنل آن را بین افراد تقسیم کند .


علائمی که در گزارشات خانه داری است

- خارج از سرویس (out of order O.O.O)
- خالی و تمیز vacant clean) VC)
- خالی و کثیف vacant dirty) VD)
- خالی و اماده vacant ready) VR)


ابعاد و قسمت های مختلف هتل

۱) خدماتی : آشپزخانه- تأسیسات- لاندری- انبار- رستوران - کافی شاپ- پذیرش = ۸ الی ۱۵ درصد
۲) اداری : حسابداری - دفاتر مدیران = ۶ الی ۱۵ درصد
۳) ورزشی : استخر- جکوزی- سالن بدنسازی- زمین تنیس- زمین اسکیت = ۱۰ درصد
۴)عمومی : لابی - بار- تالار - سالن کنفرانس- فضای سبز = ۶ الی ۲۰ درصد
۵) اتاق : بیشترین فضا = ۶۵ الی ۸۵ درصد


انواع اتاقهایی که در هتل وجود دارد

- سوئیت اداری Office Suite
- سوئیت کنفرانس Conference Suite
- سوئیت کوچک Mini Suite
- سوئیت معمولی Junior Suite
- سوئیت دو لوکس Deluxe Suite
- سوئیت دوبلکس Doublex Suite
- سوئیت مسافرین مهم VIP Suite
- سوئت مجلل Imperial Suite
- سوئت محصور Pent house Suite
- سوئت ماه عسل Fiesta Suite
- سوئیت ماه عسل (برای اقامت ) Dolcevita Suite
- سوئیت یک نفره Single Suite
- کابانا Cabana اتاق روبه دریا یا جنگل
- استودیو Studio
- آپارتمانApartement 
- بنگلو Bungalow
- اتاق های دور Remote Function
- اتاق های تو در تو Connected Room
- اتاق با بالکن Balcony Room
- اتاق با استخر خصوصی Room With Private Pool
- اتاق ضیافت Banquet Room
- اتاق خانواده Family Room
- واحد های فامیلی Family Units
- اتاق معمولی با حمام Room With Bath
- اتاق با چشم انداز جنگل Woods View Room
- اتاق معمولی بدون حمام Room Without Bath
- اتاق نشیمن یا سالن پذیراییParlor


انواع سرویس در هتل

O.R)Only Room): یعنی اتاق جهت اقامت بدون هیچگونه وعده غذائی European plan

Breakfast & B.B) Bed): یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه در روز American plan

H.B) Half Board): یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه و یک وعده نهار یا شام. مثلاً سرویس H.Bدر دبی معمولاً به یک وعده صبحانه و یک وعده نهار اطلاق گردیده در حالی که همان سرویس در ترکیه (منطقه آنتالیا و منطقه دریای اژه) به یک وعده صبحانه و یک وعده شام اطلاق می گردد. Modified American plan

F.B) Full Board): یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه ، یک وعده ناهار و یک وعده شام. در بعضی از هتل ها این سرویس بصورت سرویس Full board plus یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه ، یک وعده ناهار ، یک وعده شام و نوشیدنی ها هنگام صرف ناهار و شام ارائه می گردد . Full American plan

ALL ) َAll Inclusive) :یعنی اتاق جهت اقامت همراه با تمام وعده های غذائی شامل صبحانه ، ناهار ، عصرانه و شام و نوشیدنی های رایگان . این سرویس معمولاً در هتل های واقع شده در شهرهای ساحلی نظیر کوش آداسی ، بودروم ، مارماریس ، آنتالیا و . . . ارائه می گردد و بسته به نوع نوشیدنی ارائه شده مثلاً تولید داخل یا خارج کشور و اینکه در چه ساعاتی از شبانه روز ارائه می گردد دارای واژه های متفاوتی است نظیر Ultra All Inclusive و Maximum All Inclusive. در بعضی از هتل هائی که چنین سرویسی ارائه می گردد استفاده رایگان از ورزشهای آبی از قبیل جت اسکی ، اسکی روی آب ، غواصی ، ماساژ و . . . برای یکبار در طول اقامت جزئی

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۷/۰۴/۲۰
  • ۳۳۵ نمایش
  • هادی عربی گل

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی