اصطلاحات هتلی
اصطلاحات هتلی
سیرکولاسیون : فضاهای قابل عبور و تردد را می گویند .
فنکشن : فضاهای اداری هتل را می گویند .
اتاق : به کلیه اماکن دارای نشیمن اطلاق می شود .
- کلید : به اتاق هایی که مخصوص اجاره به مهمان است می گویند .
- دهانه : ورودی اتاق ها ، راهروها و مسیرها را می گو یند .
- فولدر : در درون فولدر اتاق کارت مهمان قرار می گیرد که به ۲ صورت سبز و قرمز است و توسط مهمان تعبیه می شود .
- کارت سبز = P.C= Please Clean Up Or Make Up
- کارت قرمز = DND = Don’t Disturb
اتاقدار : Maid فردی است که کارش نظافت می باشد و زیر نظر House Keeping است . چرخی به نام Track دارد و زیر نظر سوپروایزر طبقات است . به تعداد هر ۱۴ اتاق یک نفر اتاقدار وجود دارد . زمان نظافت برای هر اتاق ۱۵ تا ۲۵ دقیقه است . چرخ اتاقدار ۳ طبقه است که طبقه زیرین مخصوص ملحفه ها و رو تختی و ملزومات پارچه ای سنگین است . طبقه وسط مخصوص روبالشتی ، حوله و ملحفه های کوچک است و طبقه بالا مخصوص مواد شوینده ، جا نماز و ... .
-Vegans = کسانی هستند که گوشت و فراورده های گوشت را نمی خورند .
-Lacto = کسانی که شیر و لبنیات مصرف می کنند ولی تخم مرغ مصرف نمی کنند .
-Ore = کسانی که هم شیر و هم تخم مرغ می خورند .
-نیمه گیاهخواران کسانی هستند که گوشت قرمز نمی خورند .
High Season=به پرکارترین فصل کاری هتل می گویند . در این فصل هتل ها بسیار شلوغ و پر مشغله بوده و گاهی اقدام به استخدام نیروهای موقتی با قراردادهای کوتاه مدت می نمایند . در این خصوص برنامه ریزی های F&B بسیار با دقت انجام می شود و معمولا ً قیمت هتل ها تغییراتی به سمت صعودی دارد و البته گفتنی است که ممکن است در دو کشور نیمکره شمالی و جنوبی در یک زمان یکیHigh Season و دیگری Low Season باشد .
Low season=در این فصل هتل ها تعداد مسافرین کمتری دارند و درآمد حاصل پایین است . صاحبان هتل ها و متصدیان امر برای جبران این موضوع امتیازاتی را نظیر تخفیف ۳۰ الی ۵۰ درصد ، تورهای فرهنگی و تفریحی ، برپایی جشنواره و نمایش های تفریحی رایگان و یا مسابقات جذاب و همراه با جایزه ارائه می کنند .
سرمایه گذاران هتل
تعدادی از افراد که با پول خودشان اقدام به برپایی هتل می کنند و از ابتدای شروع به ساخت هتل ، مدیرعامل را استخدام ، و در قسمت های مختلف ساخت ، از او نظرسنجی می کنند و اینکه این فرد دارای اختیارات تام باشد ، به وی مدیر عامل تام الختیار و موظف و در غیر این صورت به وی ، مدیرعامل غیر موظف می گویند .
- Day Use = مسافرانی که به مدت چند ساعت در هتل اقامت می کنند
- Safe Box = صندوق امانات
- Point System = سیستم انعام یکپارچه
- Tip = انعام
- Post House = رستوران هایی که اجازه پخت در خارج از رستوران دارند
- Recreation Tourism = گردشگری تفریحی با رویکرد بازیابی روحیه
- Weekender Plus = اقامتگاه های آخر هفته
- Monopole = انحصاری بودن یک شیفت برای یک نفر خاص
- Room Division = مدیر امور اتاق ها .
- Owner Manager Hotel = هتل های خود مالک ( موظف )
- Leisure Break = بروشورهای هماهنگ خدمات تفریحی هتل ها
- CrasSell = فروش چندگانه
- Rack Rate = نرخ اعلام شده دائمی اتاق ها
- Royal Hotel = هتل هایی با خدمات منحصر به فرد
نکته : در هتل های لوکس دارای اتاق هایی تا ابعاد ۵۰۰ فوت ، حمام ها ۱۲۰ فوت می باشد ممکن است دارای سرویس میز بیلیارد و TV Room جداگانه باشد و به افرادی ارائه می شود که خود مسئول سرویس دهی به خود هستند .
تذکر: بیشترین نور در قسمت های هتل مربوط به Landry و پس از آن رستوران است .
Safe box
در تمامی هتل ها در قسمت پذیرش مکانی را جهت نگهداری امانات و اشیا قیمتی درنظر می گیرند که صندوق امانات می نامند . صندوق امانات به ۳ صورت در هتل وجود دارد .
۱) صندوق امانات مدیر هتل در قسمت بک آفیس که مخصوص نگهداری مدارک مهم هتل می باشد و کلید و رمز آن تنها در اختیار جنرال منیجر است .
۲) صندوق امانات مهمانان در پذیرش که به تعداد ۱۰۰ مهمان ، ۶۰ الی ۷۰ صندوق وجود دارد . این صندوق ۲ قفله بوده که کلید یک قفل در اختیار مهمان و قفل دیگر در اختیار پذیرش می باشد . این موضوع به دلیل مسائل امنیتی و کاهش مشکلات سرقت می باشد . البته در سیستم های جدید به جای کلید از رمز و کارت های الکترونیکی استفاده می کنند .
۳) صندوق امانات داخل اتاق مهمان : این صندوق کلیدش دراختیار مهمان بوده و به صورت یدک در اختیار مدیر پذیرش می باشد .
انعام : از آنجایی که در بحث گردشگری و هتلداری انعام کاربرد فراوانی دارد و مهمانان در گذشته مستقیم انعام را به گارسون ارائه می کردند ، این عمل باعث می شد تا خدمات میزبانان بر اساس انعام و متناسب با آن باشد . این موضوع باعث خلل در سود دهی رستوران و هتل ، و پس از آن کاهش میزان سودآوری شود که نارضایتی مهمانان دیگر را نیز به همراه داشت . برای رفع این نقیصه سیستمی یکپارچه برای واریز انعام در نظر گرفته شد و صندوقی را در قسمت پذیرش و یا میز صندوقدار در رستوران قرار دادند تا از این پس مهمانانی که تمایل به پرداخت انعام داشتند ، مبالغ را در داخل صندوق بدهند و مدیر قسمت بنا به نحوه کارکرد پرسنل آن را بین افراد تقسیم کند .
علائمی که در گزارشات خانه داری است
- خارج از سرویس (out of order O.O.O)
- خالی و تمیز vacant clean) VC)
- خالی و کثیف vacant dirty) VD)
- خالی و اماده vacant ready) VR)
ابعاد و قسمت های مختلف هتل
۱) خدماتی : آشپزخانه- تأسیسات- لاندری- انبار- رستوران - کافی شاپ- پذیرش = ۸ الی ۱۵ درصد
۲) اداری : حسابداری - دفاتر مدیران = ۶ الی ۱۵ درصد
۳) ورزشی : استخر- جکوزی- سالن بدنسازی- زمین تنیس- زمین اسکیت = ۱۰ درصد
۴)عمومی : لابی - بار- تالار - سالن کنفرانس- فضای سبز = ۶ الی ۲۰ درصد
۵) اتاق : بیشترین فضا = ۶۵ الی ۸۵ درصد
انواع اتاقهایی که در هتل وجود دارد
- سوئیت اداری Office Suite
- سوئیت کنفرانس Conference Suite
- سوئیت کوچک Mini Suite
- سوئیت معمولی Junior Suite
- سوئیت دو لوکس Deluxe Suite
- سوئیت دوبلکس Doublex Suite
- سوئیت مسافرین مهم VIP Suite
- سوئت مجلل Imperial Suite
- سوئت محصور Pent house Suite
- سوئت ماه عسل Fiesta Suite
- سوئیت ماه عسل (برای اقامت ) Dolcevita Suite
- سوئیت یک نفره Single Suite
- کابانا Cabana اتاق روبه دریا یا جنگل
- استودیو Studio
- آپارتمانApartement
- بنگلو Bungalow
- اتاق های دور Remote Function
- اتاق های تو در تو Connected Room
- اتاق با بالکن Balcony Room
- اتاق با استخر خصوصی Room With Private Pool
- اتاق ضیافت Banquet Room
- اتاق خانواده Family Room
- واحد های فامیلی Family Units
- اتاق معمولی با حمام Room With Bath
- اتاق با چشم انداز جنگل Woods View Room
- اتاق معمولی بدون حمام Room Without Bath
- اتاق نشیمن یا سالن پذیراییParlor
انواع سرویس در هتل
O.R)Only Room): یعنی اتاق جهت اقامت بدون هیچگونه وعده غذائی European plan
Breakfast & B.B) Bed): یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه در روز American plan
H.B) Half Board): یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه و یک وعده نهار یا شام. مثلاً سرویس H.Bدر دبی معمولاً به یک وعده صبحانه و یک وعده نهار اطلاق گردیده در حالی که همان سرویس در ترکیه (منطقه آنتالیا و منطقه دریای اژه) به یک وعده صبحانه و یک وعده شام اطلاق می گردد. Modified American plan
F.B) Full Board): یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه ، یک وعده ناهار و یک وعده شام. در بعضی از هتل ها این سرویس بصورت سرویس Full board plus یعنی اتاق جهت اقامت همراه با یک وعده صبحانه ، یک وعده ناهار ، یک وعده شام و نوشیدنی ها هنگام صرف ناهار و شام ارائه می گردد . Full American plan
ALL ) َAll Inclusive) :یعنی اتاق جهت اقامت همراه با تمام وعده های غذائی شامل صبحانه ، ناهار ، عصرانه و شام و نوشیدنی های رایگان . این سرویس معمولاً در هتل های واقع شده در شهرهای ساحلی نظیر کوش آداسی ، بودروم ، مارماریس ، آنتالیا و . . . ارائه می گردد و بسته به نوع نوشیدنی ارائه شده مثلاً تولید داخل یا خارج کشور و اینکه در چه ساعاتی از شبانه روز ارائه می گردد دارای واژه های متفاوتی است نظیر Ultra All Inclusive و Maximum All Inclusive. در بعضی از هتل هائی که چنین سرویسی ارائه می گردد استفاده رایگان از ورزشهای آبی از قبیل جت اسکی ، اسکی روی آب ، غواصی ، ماساژ و . . . برای یکبار در طول اقامت جزئی
- ۹۷/۰۴/۲۰
- ۳۳۵ نمایش