میزبان و شرایط کاری
میزبان کیست؟
استانداردھای ظاھری از کارمندان سرویس
لباس کار
یک میزبان باید از تمیز بودن لباس کار و پیراھن خود اطمینان داشته باشد و ھمه لباسھایش اتو شده باشد.
- موی سرآقایان باید کوتاه باشد تا جایی که گردن دیده شود و موی صورت کاملا اصلاح شود.
- خانم ھا موھای خود را کامل بسته و آن را پشت سر جمع کنند
- در آقایان موی صورت کاملا اصلاح شده باشد
- زدن ژل، کتیرا، روغن مو ممنوع می باشد
- استفاده از لاک ممنوع
- باید دائم مسواک زد، دندانها باید سفید باشند
- قبل از شروع کار باید دوش بگیرید
- آرایش برای خانم ها حداقل باشد(لایت)
- ناخن ها باید کوتاه و تمیز باشد
- بعد از هر سرویس دست های خود را بشویید.
- پاشنه کفشها تخت یا کوتاه باشد و راحت باشد، نوک پنجه هم تیز نباشد جوراب هم نخی و همرنگ کفش باشد.
استانداردهای عمومی
- همیشه لبخند بزنید
- با دلگرمی و خوشرویی به استقبال مهمان بروید
- در زمان استقبال به چشم مهمان نگاه کنید
- در حضور مهمان با کسی مشاجره نکنید
- با صدای بلند دستور ندهید
- با لحن رکیک سخن نگویید
- همیشه در مورد سفارشات به حرفهای دیگران گوش دهید
- احترام بگذارید تا برایتان احترام قائل شوند
- هیچوقت باعث عجله مهمان نشوید
- به گوشه کنار رستوران ،دیوار،صندوق و میز تکیه ندهید
- نارضایتی مهمان را به مسئولین اطلاع دهید
- دستهایتان را در جیب نکنید یا به کمربندتان نگیرید
- دست به سینه مقابل مهمان نایستید
- سریع راه بروید اما دویدن ممنوع می باشد
- وقتی مهمان را به میز یا جایی راهنمایی می کنید تند را نروید
- هیچوقت در مورد غذا داخل آشپزخانه ایراد نگیرید،بلکه به مسئول خود اعلام کنید
- آدامس جویدن ،آشامیدن،غذا خوردن جلوی میهمان ممنوع می باشد
- در سالن پذیرایی از پاک کردن صورت و بینی خودداری نمایید
- هیچوقت غذا، یخ یا هر مواد غذایی را با دست برندارید(از لوازم سرویس استفاده کنید:انبر،قاشق و چنگال)
-
اصول سرویس
این قانون از قوانین پایه ای پذیرایی است ، چپ دست و راست دست هم در این موارد مطرح نیست:
- حمل لوازم با دست چپ و راست انجام شود
- بشقاب غذا از پشت سر مهمان از سمت راست با دست راست جلوی مهمان ارائه می شود
- غذاهایی که در سمت چپ مهمان قرار می گیرد از همان سمت با دست ارائه می گردد
- ظروف را از همان سمت که ارائه کردیم جمع می کنیم
- تمام نوشیدنی ها از سمت راست سرو می شوند
- حرکت میزبان به دور میز همچون عقربه ساعت باشد
- سرو غذا در بشقاب از دیس مهمان سرویس سمت چپ پذیرایی می شود.
- ۹۷/۰۳/۰۱
- ۱۲۷ نمایش